به گزارش شهریار، این نشست در قالب ششمین جلسه از سلسله نشست های تخصصی فلسفه، هنر و ادبیات حوزه هنری استان با همکاری سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز، با عنوان «شرح شمس» و با حضور علاقمندان به مباحث فلسفی و عرفانی برگزار شد.
استاد کریم زمانی، نویسنده و پژوهشگر نام آشنای مولویپژوه، که پیش از این اثر گرانسنگ «شرح مثنوی معنوی» را به جامعه ادبی کشور تقدیم نموده است، با اشاره به انتشار جلد اول تفسیر غزلیات دیوان شمس تبریزی یا دیوان کبیر، از تفسیر حدود یکصد غزل در این کتاب سخن گفت و افزود: جلد اول به نوعی کلیدواژه و راهگشای دیگر جلدهای این مجموعه خواهد بود و به همین جهت زمان بسیار بیشتری برای تکمیل نیاز داشت.
به گفته او، آثار پژوهشی به عنوان نمونه هایی موفق در بازکردن زمینه تفکر و بررسی مطرح بوده و همواره می توان نمونه های کاملتری برای آنها نگاشت.
استاد کریم زمانی از اهتمام هنردوستان و اهالی فرهنگ و ادب تبریز در برگزاری نشست هایی اینچنین قدردانی کرد و افزود: تبریز شهری ادبپرور و فرهنگ دوست است و حضور در میان مولوناخوانان و پژوهشگران تبریزی که عصر سرد پاییزی خود را به این موضوع اختصاص داده اند مایه شادمانی است.
در خاتمه سخنان استاد کریم زمانی، با اهدای لوح یادبود و هدایایی، حضور این استاد گرانقدر و تفسیر بخشهایی از مثنوی مورد قدردانی قرار گرفت.
برخی آثار مثنوی پژوهی استاد کریم زمانی می توان به نی نامه انتشارات روزنامه اطلاعات، شرح جامع مثنوی معنوی ۷ جلد، انتشارات روزنامه اطلاعات، میناگر عشق شرح موضوعی مثنوی معنوی نشر نی، بر لب دریای مثنوی معنوی ۲ جلد نشر قطره و متن کامل مثنوی معنوی همراه با بیان مقاصد ابیات نشر نامک اشاره کرد.
ارسال نظر